Nakita's Eastend Stables

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Nakita

Over ons

Nakita

Nakita de Boer is geboren op 20 december 1985 in Aalsmeer en is opgegroeid tussen de paarden. Na jaren lang heerlijk te hebben gespeeld met haar Welsh pony Opa Theo, is ze overgestapt naar een grotere pony en is daar western mee gaan rijden. Al snel kwam er een Quarter en is ze hier serieus mee gaan rijden.  Na haar VMBO opleiding is ze paardenhouderij in Alkmaar gaan studeren, waarna ze in Deurne de Westernopleiding is gaan volgen. In die tijd is ze in contact gekomen met Antoine de Bodt en is zo alle paarden die zij te rijden kreeg volgens dit systeem gaan  rijden. Al snel bleken er meer dressuurpaarden op haar pad te komen om volgens deze methode te rijden. Hier heeft zij dan ook de overstap weer gemaakt naar het dressuur rijden. Na enkele jaren kwam  Nicander op haar pad. Een toen 12 jarige ruin met Ataxie.
Na de instructeurscursus heeft zij haar instructielicentie gekregen om volgens deze methode te mogen lesgeven en probleempaarden te mogen trainen.
Met haar Eastends Nicander behaalde zij het ZZ-licht. Nu is ze bezig met het opleiden van haar jonge dressuur paard Eastends Calanos T. Met haar paarden traint zij bij Antoine de Bodt en sinds kort ook bij Rien van der Schaft.


Bij Nakita staat voorop dat het werken met paarden draait om plezier; zowel voor de ruiter als voor het paard. Een ontspannen, rechtgericht paard is daarvoor  een basisvoorwaarde. Vanuit haar kennis, ervaring en intuïtie kan Nakita snel de vinger op  de zere plek leggen en de combinatie paard en ruiter weer op de goede weg helpen.
Nakita is behulpzaam en praktisch, heeft aandacht voor mens en dier en is consequent. Met haar vriendelijke, open instelling kan zij mensen inspireren en motiveren, zodat iedere ruiter (weer) kan ervaren wat het betekent ‘lol met je knol’   te hebben.

Training
.
Rechtrichten.
Over de theorie van rechtrichten is al veel informatie te vinden op internet (zie ook onder ‘Links’). In de visie van Nakita staat het verticale en horizontale rechtgerichte paard centraal bij alle disciplines (dressuur,  western,  mennen). Ook kijkt zij goed naar de combinatie paard-ruiter.
Er is een groot aantal situaties waarbij aandacht voor rechtrichten verbetering kan geven. Dat zijn o.a.:
Het paard
•  heeft ‘kissing spines’, ataxie, hoefkatrol, artrose, spat, rugproblemen
•  ‘pakt het bit vast’ aan één kant
•  leunt zwaar op de hand
•  kantelt het hoofd
•  loopt kreupel
•  is stijf, heeft moeite met buigen
•  vertoont een holle rug
•  schudt met het hoofd, knarst met de tanden
•  wil of kan de hals niet strekken
•  springt aan in de verkeerde galop
•  gaat scheef achterwaarts
•  kan een bepaalde oefening de ene kant op wel uitvoeren maar de andere kant niet
•  versnelt ongewenst, is rennerig
•  is niet nageeflijk
De ruiter
•  zit scheef en/of het zadel ligt scheef
Bij deze problemen is het belangrijk te kijken naar de oorzaak (scheefheid). Door rechtrichten kan verkeerde spanning en overbelasting worden teruggebracht.
Tijdens de lessen en training gaat Nakita in het bijzonder in op hoe de ruiter het paard kan laten ontspannen, tot een goede aanleuning kan komen, het paard recht kan richten om het vervolgens te kunnen verzamelen en op te richten. Het rechtrichten biedt   een logisch opeenvolgend stappenplan om je op een veilige, leuke en leerzame manier te ontwikkelen tot de trainer van je paard.

Privéles

Bij Nakita kun je instructie volgen op alle niveaus, van recreatief tot en met Z-dressuur. Bij de lessen wordt altijd gewerkt vanuit de basis: het verticale rechtrichten.

Je paard in training

Soms is het nodig of wenselijk je paard tijdelijk bij Nakita in training te geven. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor corrigeren, voor opbouw van het werk na een periode van rust of blessure, tijdens vakantie of een drukke periode van de eigenaar.
Hoe gaat dat in zijn werk?  
Nakita zal eerst een afspraak maken voor een intake. Daarbij kijkt zij goed naar de combinatie paard-ruiter om vast te stellen waar het probleem precies zit. Daarna maakt zij een plan van aanpak voor de training die zij zelf gaat uitvoeren. Die kan bestaan   uit (dressuur)rijden, werken met de lange lijnen etcetera. Vervolgens betrekt zij de eigenaar/ruiter bij de training in de vorm van vier privélessen. Dit gehele traject duurt minimaal een maand.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu